Amikor az élet citromot ad, takaríts vele!

A vegyi alapú tisztítószerek előállítása, használata és megsemmítése köztudottan számos káros hatást gyakorol bolygónkra. A megoldás nem a takarítás nélkülözésében, hanem a takarításhoz használatos tisztítószerek tudatos megválasztásában rejlik. Választhatunk környezetbarát flakonos tisztítószereket a boltok polcairól, de miért ne hívhatnánk segítségül a természet kincseit?

Fanyar, lédús, illatos déligyümölcs: citrom. Mindannyian találkoztunk már az egzotikus gyümölccsel süteményekben, ízesítőként teában, főételekben. De vajon hányszor nyúltunk érte automatikusan, ha piszokkal találkoztunk? Vízkő, baktériumok, kellemetlen szagok? Mindezzel könnyedén megbírkózik és számos módon felhasználhatod különböző területek megtisztítására!

A citrom erős fertőtlenítő hatású gyümölcs, eredményesen semlegesíti a kellemetlen szagokat a lakás különböző pontjain. Tarts mindig a hűtőben egy félbevágott bio citromot, így megelőzheted a nemkívánatos szagok kialakulását.

Kifacsart levét vízzel higítva spirrcelheted a konyhai és fürdőszobai felületekre, csempére, mosdókagylóra, nemcsak fényessé, hanem baktérummentessé is varázsolja azokat. Bátran használhatod tükör- és ablaktisztításhoz is az elegyet.

A vizesblokkokban található fémfelületeket például a króm csaptelepek vagy rozsdamentes acél mosogatótálcákat dörzsöld át bio citrommal, segít a vízkő és szappanlerakódások eltávolításában és ragyogó felületet eredményez. Természetesen a mosogatótálcában élő baktériumok hült helyére egzotikus citromillat költözik.

Érdemes egy fél citrommal átdörzsölni a vágódeszkát és a sajtreszelőt hiszen az apró résekben könnyen megtelepszenek a baktériumok, de a konyhapult sima felületein is elpusztítja a mikroszkópikus méretű lakótársaidat.

Mumus a mikród? Öntsd fél citrom levét egy kis tálka vízbe és melegítsd 3-4 percig, ajtaját ezután tarts zárva további 5 percig. A citromos gőz segít fellazítani a mikró falaira tapadt makacs szennyeződéseket, melyeket után könnyedén letörölhetsz.

Szódabikarbónával együtt alkalmazva segít a zsíroldásban és kiváló vízkőoldó, feltétlenül hasznosítsd jótékony tulajdonságait edényeiden!

Segít megszabadulni a gombáktól, ezáltal a penésztől is. Használd higítás nélkül a kezelendő felületen!

A legelszántabbak citrommal és használt bambusz fogkefével megtisztíthatják az elszíneződött fugákat is, hidd el működik és még a fogkeféd is új értelmet nyer.

Csodagyümölcsünk kifacsart levét öntheted egyenesen a mosógép mosószertartó fiókjába, hiszen a citrom fehéríti a ruhákat, segít eltüntetni a foltokat és mindemellett a mosógép dobját is megtisztítja a vízkőtől!

Hagyma- vagy fokhagymapucolás után szagmentesítheted kezeidet is néhány cseppel. Légy óvatos, hiszen ha sérülés van a kezeden, a citrom irritálhatja, csípheti a sebet.

A citromban rejlő lehetőségek szinte végtelenek, kombinálhatod ecettel, szódabikarbónával a hatékonyság növelése érdekében. Az élénk gyümölcs legnagyobb előnye, hogy biztonságosan és vegyszermentesen takaríthatod ki a lakást, belégzése nem jelent veszélyt a gyerekre és a kisállatokra sem. Kellemes citromillatot biztosít otthonodban, ezért nem lesz többé szükséged mesterséges illatosítókra sem. Válassz midig kezeletlen héjú, bio citromot takarításhoz és fogyasztára is! 

Van még bevált módszeretek a citrom erejének kiaknázására?

5% kedvezmény
Nem nyert
Talán legközelebb!
Ajándék szivacs
10% kedvezmény
15% kedvezmény
Nem nyert
Ma nincs szerencséd
Ingyenes szállítás
50% kedvezmény
Ingyenes szállítás
Ajándék pamutzsák
Próbálj szerencsét! Pörgess!!
Írd be az e-mail címed a pörgetéshez. Mesés kedvezmények várnak rád!
Játékszabályzat
  • Egyszer pörgetheted meg a kereket.
  • A csalókat kizárjuk a játékból.