A smink és körömlakk eltávolításához, valamint az arcbőr tisztításához vattakorongok használata terjedt el a világon. A sminkvattákhoz műanyag zacskókban juthatunk hozzá drogériákban és szupermarketekben. A műanyag csomagolás általában 2-300db vattapamacsot rejt, mely sajnos nem tart ki túl sokáig a napi használat mellett. Egy átlagos sminklemosás alkalmával legalább 2-3 vattalap azonnal a szemétbe kerül néhány másodpercnyi használat után.

A vattakarikák használata ma már szerves részét képezi szépségápolási rutinunknak, így szinte fel sem tűnik, mennyire pazarló módszert alkalmazunk. Pedig egyetlen kg pamut előállítása körülbelül 20.000 liter vizet emészt fel, nem beszélve a termesztéshez és gyártáshoz alkalmazott vegyszerekről, műtrágyáról és rovarirtókról. Rengeteg káros vegyszerrel érintkezik a bőröd, ha hagyományos műanyag zacskókban megvásárolható, szintetikus szálakkal dúsított és egyszer használatos vattakorongokkal távolítod el arcodról a szennyeződéseket és a sminket.

Mit tehetsz ellene?

Először is hozz tudatos döntést a vásárláskor. Ints búcsút a vattakorongoknak és a hagyományos pamutból készülő arctisztító korongoknak. Bármennyire is környezetbarát megoldásnak tűnhetnek a színes, mintás és varrott textilkorongok, valójában többféle műanyag eredetű szintetikus szálat, akrilt, poliamidot, poliésztert tartalmazhatnak és persze festékanyagokat a vonzóbb dizájn érdekében. Előállításuk rengeteg hulladék termelésével jár, hiszen a lehulló anyagmaradékok sem gyűjthetők szelektíven. Fontold meg helyettük a biopamut alapanyagból készülő, elismert GOTS tanúsítvánnyal rendelkező horgolt arctisztító korongokat, melyek fenntartható és vegyszermentes pamutgazdaságból származnak. Az alapanyag nem tartalmaz vegyszereket, hipoallergén, így érzékeny bőrűek is bátran használhatják. A kézműves horgolás során nem keletkezik hulladék és minden használat után kimoshatod, újra használhatod.

Miért jársz jól a biopamut arctisztító korongokkal?

1. Pénzt spórolhatsz

Hosszú távon bizony több apró marad a malacban, ha tartós, újrahasználható korongokat vásárolsz. A műanyag zacskós korongok persze olcsóbbnak tűnhetnek, de valószínűleg 1 év alatt legalább annyit költesz rájuk, mintha tartós biopamut arctisztító korongokat vásároltál volna, amik hosszabb távon támogatják a bőrápolási rutinodat. A műanyag zacskós vattalapok kényelmesek, mert eldobhatók – de a bolygónknak ártasz velük!

2. Kevesebb hulladékot termelsz

Csak a malacod fog dagadni, a szemétkupacok viszont nem, hiszen a biopamut arctisztító korongokat nem kell kidobnod használat után. Nagyon puha anyaguk kényelmes használatot tesz lehetővé, a horgolt csomók pedig eredményesen távolítják el a szennyeződéseket még a ráncokból is. Könnyedén moshatod őket saját horgolt tárolózsákjukban vagy anélkül is mosógépben, kiterítve gyorsan megszáradnak, és újból használhatod őket. Ilyen egyszerű!

3. Fenntarthatóbbá teheted az életmódodat

A horgolt biopamut korongok tartósak, sokáig használhatod őket! Nem kell attól tartanod, hogy szétfoszlanak, mint a vattapamacsok és szálaik rátapadnak az arcodra. Elhasználódásuk után komposztálhatók, nem károsítják a földet, hiszen kizárólag természetes és lebomló 100% biopamut alapanyagból készülnek.

Válaszd az újrahasználhatót az eldobható helyett, és tegyél te is a hulladéktermelés csökkentéséért ezzel az aprónak tűnő, de fenntartható lépéssel!

5% kedvezmény
Nem nyert
Talán legközelebb!
Ajándék szivacs
10% kedvezmény
15% kedvezmény
Nem nyert
Ma nincs szerencséd
Ingyenes szállítás
50% kedvezmény
Ingyenes szállítás
Ajándék pamutzsák
Próbálj szerencsét! Pörgess!!
Írd be az e-mail címed a pörgetéshez. Mesés kedvezmények várnak rád!
Játékszabályzat
  • Egyszer pörgetheted meg a kereket.
  • A csalókat kizárjuk a játékból.