Hallottál már a Műanyagmentes Júliusról? Légy részese Te is!

Ha valamikor érdemes belekezdeni a műanyagmentes életmódba, az most van! A Műanyagmentes Július kihívás a lehető legmegfelelőbb alkalom arra, hogy átgondold, mennyi műanyagot használsz feleslegesen naponta és ezzel mennyi szemetet termelsz. Egy átlagos háztartásban a műanyagok jelentős része minimális tudatossággal kiváltható műanyagmentes alternatívákkal. Ideje, hogy néhány szokásodat megváltoztasd és környezettudatosabban élj!

A Műanyagmentes Július elnevezésű nemzetközi kihívás során a résztvevők egy hónapon keresztül csökkentik az egyszer használatos műanyagok használatát a hétköznapi életben. Elsőre megdöbbentő lehet belegondolni abba, hogy teljesen műanyagok nélkül élj, de első körben nem is ez a cél! Csupán fókuszálj azokra a nélkülözhető eszközökre, amelyek rendszeresen a szemétben végzik egyetlen használat után.

A kihívás célja a műanyaghasználat és műanyaghulladék-termelés minimalizálása, így bármilyen kis lépéssel segítheted a jó ügyet személyes közreműködéseddel.

A fejlődés kulcsa nem a tökéletesség, hanem a próbálkozás!

Nem kérjük, hogy módszeresen távolítsd el az utolsó műanyagot is az életedből, sőt arra biztatunk, hogy meglévő műanyag-alapú eszközeidet használd, ameddig csak lehet, vigyázz rájuk, hogy sokáig betöltsék a funkciójukat, és ha elromlanak, javíttasd meg őket! Azokat az eszközöket és tárgyakat, amelyek már használhatatlanok pedig gyűjtsd szelektíven!

Segítünk néhány ötlettel, hogy könnyebben menjen a kihívás és egyszerűbb legyen a megvalósítás!

  • Bevásárláshoz vidd magaddal saját szatyraidat és ne használj nejlonzacskót, műanyagtáskát!
  • Válassz olyan élelmiszereket, melyek nem műanyag csomagolásban vannak!
  • Tisztálkodáshoz használj szappant, szilárd sampont, borotvaszappant stb.
  • Arctisztításhoz, sminklemosáshoz az eldobható vattapamacsok helyett használj biopamutból készült korongokat, bőröd felfrissítéséhez és kíméletes radírozásához pedig természetes konjak szivacsot. Mindkettőt többször is használhatod, így nem kerülnek azonnal a szemetesbe! Sőt, 100%-ban lebomlanak!
  • Bizonyos termékek mindenképpen csak egyszer használhatók, ilyenek például a fültisztító pálcikák: fél percen belül a szemétbe kerülnek, ezért jobb, ha természetes, lebomló, bambusz alapanyagból készülő verzió mellett döntesz.
  • Kávézáshoz, teázáshoz használj hordozható poharakat. Vidd magaddal a kávét otthonról, vagy tankold fel a kávézóban a környezetbarát boroszilikát vagy bambuszrost poharat!. Kávéautomatánál is használhatod őket, így megspórolsz egy műanyag poharat és egy keverőkanalat is!

Ugye nem is hangzik annyira bonyolultnak? Főleg, hogy a műanyagmentes termékalternatívák legalább olyan hatékonyak, mint műanyagból gyártott ellenségeik, így minőségbeli vagy esztétikai kompromisszumok nélkül élvezheted őket a Műanyagmentes Júliusban és még azután is!

Bízunk benne, hogy Te is belekezdesz az életmódváltásba és rájössz arra, hogy valójában sosem volt szükséged annyi műanyagra!

5% kedvezmény
Nem nyert
Talán legközelebb!
Ajándék szivacs
10% kedvezmény
15% kedvezmény
Nem nyert
Ma nincs szerencséd
Ingyenes szállítás
50% kedvezmény
Ingyenes szállítás
Ajándék pamutzsák
Próbálj szerencsét! Pörgess!!
Írd be az e-mail címed a pörgetéshez. Mesés kedvezmények várnak rád!
Játékszabályzat
  • Egyszer pörgetheted meg a kereket.
  • A csalókat kizárjuk a játékból.